Inloggen

Buiten schooltijd ontmoeten en samen ontwikkelen

  • Ontmoeten van leeftijdsgenoten in een veilige en vertrouwde omgeving met doorgaande lijnen van binnen schooltijd, buiten schooltijd en het eigen gezin.
  • Samen ontwikkelen binnen een groot buitenschools aanbod en aansluitende activiteiten en/of diensten, waarbij betrokkenheid, afwisseling, ontmoeting, leren en plezier om deel te nemen centraal staan.

Kinderen willen spelen!
 

Oudere kinderen willen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes de wereld al spelend in een veilige en uitdagende omgeving kunnen verkennen. Een omgeving waar ze zich thuis voelen. Met leuke, avontuurlijke en uitdagende ruimten, zowel binnen als buiten. Ze willen hun eigen wereld kunnen creëren, ofwel in hun hoofd ofwel letterlijk door hutten te bouwen of tekeningen te maken, enz.

Maar ze willen niet telkens andere volwassenen zien, of zich zorgen moeten maken over een druk dagprogramma of aan welke regels ze zich moeten houden. Tevens willen ze niet gescheiden worden van hun vriendjes en vriendinnetjes. Ook willen ze zich niet vervelen. Daarom is het belangrijk dat er een zekere mate van keuze - en ontwikkelvrijheid is voor de kinderen zelf, uiteraard binnen door volwassenen bepaalde veilige grenzen. Maar ook met betrokkenheid van het kind bij het afspreken van huisregels. En natuurlijk invloed van het kind op 'hoe de omgeving is ingericht' en ‘welke spel en activiteitenmogelijkheden hen het meest aanspreken en uitdagen’.