Inloggen

Een middagje bij Groene Kidsintown In het bos begint op school.

Omkleden

Zodra de kinderen uit de klas komen, verzamelen we op een centrale plaats op het schoolplein. Als het nodig is, kunnen de kinderen hun buitenspeelkleding aantrekken. U kunt denken aan een regen-/ski-broek, stevige schoenen of laarsen.

Stint

Zodra alle kinderen klaar zijn om te gaan, stappen we in de Stint, een elektrische bolderwagen. In overleg met de kinderen kiezen we een speellocatie in Wijchen of omgeving. We rijden dan maximaal 20 minuten.

Picknick

Op de speellocatie starten we doorgaans met een picknick. De kinderen krijgen van ons een stuk fruit of groente en wat te drinken. In de winter schenken we kinder- of fruitthee in de zomer schenken we water.

Activiteit

Na de picknick wordt er een activiteit aangeboden. Hier kunt u denken aan het bouwen van een hut, houtbewerking, koken uit de natuur (jam, soep of honing) of op ontdekkingstocht (paddenstoelen, diersporen of de groei in de natuur). Kinderen hebben een vrije keuze of ze mee willen doen aan de activiteit.

Vrij spel

Het grootste deel van de middag is er ruimte voor vrij spel. Kinderen kunnen lekker rennen door het bos, klimmen in mooie bomen, ruiken aan bloemen, graven in het zand en spelen met losliggende takken. Wij nemen weinig spelmateriaal mee het bos in. Het is aan de eigen creativiteit en inventiviteit van de kinderen om te spelen met de dingen die ze vinden in de natuur. Kinderen mogen zich ook even lekker vervelen. Lekker hangen in een boom, liggen in de zon of staren naar het water.

Spel

Aan het einde van de middag proberen we af te sluiten met een gezamelijk spel, zoals tikkertje of verstoppertje. Leuk om te doen, zeker als de kinderen de omgeving steeds beter leren kennen en goede plekjes kennen om te verstoppen.

Afsluiting

Na het spel krijgen de kinderen nog een cracker of rijstenwafel. En als deze op is lopen we terug naar de Stint. We rijden terug richting de ophaal- en schuillocatie bij Scouting Woezik aan de Oud Woeziksestraat. Daar aangekomen kunnen de kinderen nog spelen op het naastgelegen veldje of binnen in de gebouw, tot de ouders komen.

Schuilen

Bij slecht weer spelen we binnen in de blokhut van Scouting Woezik. We zijn niet bang voor een beetje regen of kou. Maar als het de hele middag regent of koud is kan het zijn dat we eerder terug zijn bij de schuillocatie. Er wordt in deze situaties goed geluisterd en gekeken naar de kinderen. Zij zijn in deze situaties bepaald wanneer we naar binnen gaan. Bij onweer of op advies van de overheden zullen we sowieso naar binnen gaan.

Globale tijdsplanning:

14.00 uur: School uit en omkleden

14.15 uur: Vertrek richting speellocatie

14.30 uur: Aankomst en picknick op de speellocatie

15.00 uur: Start activiteit en/of vrij spel

16.30 uur: Spel

16.45 uur: Cracker/rijstenwafel eten

17.00 uur: Vertrek richting Scouting Woezik

17.30 uur: Aankomst Scouting Woezik en ophaalmoment

18.00 uur: Einde BSO dag